your beauty is nothing if you have an ugly heart =)

Thursday, 28 March 2013

terima kasih :')

ketika aku hampir jatuh ke dalam gaung,
dengan rela kau menghulurkan tangan,
ketika aku dibanjiri kedukaan dan tangisan,
dengan rela kau mengembalikan senyuman,
ketika aku hampir sesat dalam liku kehidupan,
dengan rela kau menarikku dengan pantas,
ketika aku hampir patah untuk menghadapi hidup,
dengan rela kau tiupkan angin semangat,
sekarang aku tidak lagi gentar untuk mendaki gunung kehidupan,
kerana aku tahu kau selalu berada di sisi,
yang selalu menemani,membimbing dan menyayangi,
itulah SAHABAT .

okay,aku tktaw lah ni sajak ka apa . sajak la kot . hmpa baca lah dlm nada sajak . hewhew .sebab aku karang sndiri nih . tercetus ketika aku trjaga semalam pukul 3 pagi . lepas solat tahajjud , tiba2 rndu kengkawan aku . dgn pantasnya idea nih trkeluar dgn sndirinya . :D
frankly , aku rasa bersyukur sgt2 sbb dpt kwn2 yg memahami aku , selalu tolong aku dlm kesusahan . sajak atas tu ikhlas dari liver yg paling dalam aww . *okay,touching*
ejone , thanks bcause always be there when i need you . selalu dengaq masalah aku . selalu bagi aku gelak walaupun hg takdak niat buat lawak . tapi bagi aku hg tgh bt lawak masa tu . muka hg tu tak boleh blahh . haha . :')
tikah , thanks jgk sbb selalu ajaq kami subjek2 yg kmi tk pham dulu . selalu ada untuk kami bila kami bosan tahap jebon . selalu ajak kami tdoq umah ampa smpai sepupu ampa tu kenal kmi lah . hehe . :p kami syg ampa lah . :')
jenab , ala tomey2 .:D thanks jenab sbb ajaq kami mathematics smpai kami dpt A . memng tk lupa lah jasa baik ampa tu . nanti p plkn elok2 taw . jgn lupa kami . *lap ayaq mata* kami suka kuey tiaw ampa masak . tapi smpai la ni ampa tk masak untuk kami . dih dih taw . :( dah la ampa nk p plkn dah . jaga diri ya jenab . syg ampa !
tyah , sorryy sbb tk boleh join ampa p tgk wayang hari rabu . kami kena pi terengganu . kesian ampa smpai kena cancel . :( btw tyah , thanks sbb ampa jgk byk tlg kami . wlaupun kami suka buli ampa , *buli manja2 ja* tapi ampa tk mrh pun . syukran jgk sbb byk bt kami gelak wlaupun lawak ampa tk mnjadi . tapi dsbbkan jaga hati punya pasai , kami gelak ja lah . haha :') tyah , kami syg ampa taw . jgn lupa kami !
nad , thanks jgk sbb ampa pun byk tlg kami . dok sblh ampa dlm kelas memng awesome gila . kami suka dgaq ampa brcerita . memng semangat tu tk penah luntur . ngee~ syg ampa nad !
qilah , hey you ! thanks sbb selalu saja ckp 'nak' kalau kami ajak ampa keluaq . hehe . selalu gelak klau kami bt lawak . haha . :') harap2 ampa ikhlas lah gelak tu . :p kami syg qilah taw . :*
aalia , ohoii ~ lepas nih msti rndu nk naik moto dgn hg lagi . klau naik moto dgn hg , memng tk boleh dok diam lah aku . keja gelak jaa . silap2 boleh masuk longkang brjemaah kita . haha . btw , thanks for everything . thanks ajak aku p star parade rtu . memng best gilakk . :D syg hg aalia ~
atie ! jgn ingat aku lupa hg taw . aku sntiasa ingat kwn2 aku . haa, thanks sbb mengedit belogg aku nih . and thanks jgk sbb bila aku cerita masalah aku dkt hg , hg selalu tlg aku . syg hg gila2 weh !
mimi , pish , and sekian-sekian , thanks sgt2 sbb jadi kwn aku . tktaw lah aku boleh dpt kwn mcm ampa ka dk nanti . yg pasti , mesti aku rndu hmpa2 semua . :'( *touching lagi skali*
kepada sesiapa yg tlg aku dlm pelajaran tu , syukran kathiiran . klau bkn sbb ampa yg byk tlg aku , msti aku tk dapat result yg aku nak . wlaupun meleset sikit sbb sngkut dkt BI . apa2 pun , aku syg hmpa2 semua ! love uollsss lah ! muaahhhhhh ! eh , nk siap2 pi terengganu nih . mybe tk update belogg nih 4 hari . jgn rnud aku nah . hewhew .
p/s : jgn pernah lupa budak comel nih wlau dimana pun anda semua berada .

                                                                                                       yg terlalu ikhlas,
                                                                                                       ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 25 March 2013

jerawat, pergi boleh ? --'

assalamualaikum . hai-hai <3
pipi saya sakit . sbb ada jerawat comel yg sedang mnumpang di pipi saya . mybe dia kena halau dari rumah . nasib baik saya baik hati,saya bagi lah dia tumpang buat sementara waktu nih . hm :/
apa-apa pun,aku tk boleh bagi hg tumpang lama2 sgt sbb nanti pipi aku mnangis . :(
aku bkn niat nk halau,tapi hg seksa pipi aku . kesian pipi aku taw . aku syg pipi aku . tlg lah pham . pergi ya jerawat ? pelish ? nanti hg mai la lg . tnggu aku bg kad jemputan dulu taw . -_- i beg youuu .
okay lah . merajuk dgn kau jerawat ! kbai .



Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Sunday, 24 March 2013

star parade ~

assalamualaikum . ohoiiii ~ lama dah rasa tk updated belogg nih . rehat sat sbb nk ambik result rtu . *ada kena mngena ka ? * haha . rndunya dkt hmpa2 semua . *lap ayaq mata* hmpa rndu ceq dk ? rndu ? alahai ~ trharu sgt . tikah ! jenab ! sory bt hmpa dua trtnggu yaa . baru rasa nk updated belogg hari nih . hewhew .
tgk tittle dkt ats . STAR PARADE . nk taw ada apa dgn star parade ? kemarin dkt star parade ada "selangkah ke uitm" . ha ? mestilah ceq pi . boleh lak tnya ceq p ka dk . :p
ceq p dgn aalia kemarin . mak dya tlg bwakkan . nk harap kami p sndri,memng dak lah . :D
best woo p sana . rugi sapa yg tk p tuh . mcm2 depa bg taklimat,kita nk tnya berjuta soklan pun depa jawab . lepas tu depa ada mntak kita punya num i/c dgn result spm then depa print lah course apa yg kita layak and kita tk layak . senang kn mcm tu ? tk pyh lah susah2 kita pening kepala nk mntak course apa . lagi satu, kita taw lah course apa yg layak dgn kita . kot lah nanti kita mintak course pasal science,tapi tk layak pun . tk ka sadis ? tapi yg dpt 9a tu,hmpa layak semua . -_-
then,lepas p tnya2,ckp2,perut pun terasa laparr . haha . kami pun p la mc donald . jgn jelesss . :D



haa,ni ceq dgn aalia dkt mc donald ! tgk handsock tuh . terkoyak . haha . shhhh ~ jgn gitaw org taw . malu lah .


okay,kami lg . bosan time ni dok tnggu mak aalia order makanan , kami pun mengglamorkan lah diri kami ni yg tk glamor . --'


jgn ckp apa-apa . diam sudah . !


okay,ni dlm kreta . ontheway pi tasik mana tktaw . mak aalia nk jumpa kwn dya . erghh,muka aku penat tu . haha .



belakang tu lah tasik tu . masa nih kami dah mcm hilang arah dah . tktaw nk bt apa . kami pun merayau lah .
bkn merayau saja . snap pic tu wajib ! hewhew



muka letih lagi sekali . -_- muka ceq mngantuk tu . haha . tasik dya takla cantik sgt . ada katak dgn bunga teratai ja taw dlm tasik tu . ikan tkdak . --' aalia kalau snap pic,haruslah semangat . ceq memng tak boleh p dah .


ni last . tk larat bubuh byk2 . internet mcm kura-kura sakit kaki . ekceli byk gila pic kami . bkn byk gila, byk sgt2 . org kedah ckp byk nk mampoihh . haha . tapi ceq bg hmpa tgk sikit sudah la noh . tk boleh byk2 . nanti hmpa juling mata . hewhew . sori lah pic kami dua ja byk . dah kami ja yg pi . tkkn nk snap muka pkcik yg lalu tepi jalan kot kn . :p
masa kami best2 dok merayau tu,mak aalia dgn adik-adik dya dah p dkt kereta dah . yg kami nih dah la tktaw kreta dok mana . lgpun wktu tu dah maghrib . mana lah kami nk perasan . lama gila kami cari kereta . sesaattt ~ tk jumpa lngsung . peluh mcm org mndi dah masa tu . memng muka rsa mcm celup dlm minyak masak . muka sorang2 mcm budak2 hilang lolipop . huhhh ~ ceq rasa dlm sejam jgk lah kami sesat tu . masa dok jalan smbil muka mcm cuka,ada lah makhluk Allah nih kononnya nk kacau kami . dok bt bunyi tikuss . tk dpt beza kot tikus dgn manusia . --' . aalia ckp klau laki tu mai depan dya,memng kena penampaq dah , dah la org tgh bebai . haha . nasib baik mak aalia jumpa kami . klau tak,balik naik teksi lah kot . haha . kaki pun rasa mcm nk trcabut .


ni haa , buku yg sempat ceq culik . haha . beli lah mksudnya . hewhew . dkt star parade tu ada pesta buku jgk . mcm2 buku ada . sementara tnggu mak aalia p ambik adik dya balik asrama,kami pun mai lah lepak dkt pesta buku nih . tiga-tiga buku nih dah pun 50 lbih engget dah . ingat nk beli byk lagi . tapi fulus tk cukup . haha .
lepas p pesta buku nih,kami p main bowling ! keja main bowling ja kn . *taw dh hmpa nk ckp mcm tu*
main satu game jaa . apa ? gmbar ? ada . tapi tkmau letak dlm belogg nih . haha . then,kami p main game kereta . dah nk ambik lesen kreta kn, nk brlatih guna kreta ayah,ayah slalu busy . ceq brlatih lah dgn game kreta tu . mcm naik kreta btol lah jgk . siap ada gear,minyak dgn clucth lg woo~ ingat lekeh ? haha
jauh lg prjalanan kami lepas tu . tapi malas lah nk crta . pnjang sgt . ><
yg pasti , ceq rsa sronok sgt semalam . thanks aalia ! muahhh ! tapi agak letih . hm :/
nasib baik tdoq tk brdengkur . hheee ~

                                                                                             yg penat brcampur happy,
                                                                                             ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 18 March 2013

pertolongan Allah :)

assalamualaikum . kaifa haluk ? alhamdulillah ana bikhair . :)

"HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKIL"

"cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung. Maka mereka kembali dgn nikmat dan kurnia (yg besar dari) Allah,mereka tidak mendapat bencana apa-apa,mereka mengikuti keredhaan Allah. Dan Allah mempunyai kurniaan yg besar." (ali imran: 173-174)

sejak dua tiga empat menjak nih, kredit fon aku selalu jaa kena telan dgn MAXIS yaa . tktaw lah aku langgan apa. --' aku pun tk ingat . tadi aku keluar lah p chnglun dgn my bestie, ejone . dgn muka dgn penuh harapan dan bercahaya, aku p lah dkt apek hnsem yg atas c-mart tu .

"apek,boleh dk bt something dgn fon saya nih ? saya tktaw lah saya langgan apa. duit asyik kena telan ja. abeh lah duit saya . "

"ni kena format nih sbb kita tktaw wo yg mna applikasi yg guna internet."

"oh,internet rupanya . tapi saya tkdk guna internet pun. "

"lamai dah olang dtg sini kes mcm u. semua fon kena format punya . kita olang boleh tlg formatkn untuk u,tapi harga dya 30 linggit . i boleh bt dlm masa stengah jam saja."

"kalau format tu,semua hilang ka mcm mna ? "

"msg saja yg hilang. tapi u jgn rsau lah,i tlg savekn dulu u pnya contacts. kira tk hilang lah nanti u pnya contacts."

aku pun dgn yakin tk yakin, bgi lah fon aku dkt apek tu . biaq ler mahal pun,asalkn kredit aku tk jadi mngsa kekejaman maxis tu dah . hha
dlm setengah jam tu aku dgn kwn aku p lah melilau satu c-mart tu. kami beli la kasut . sama pesyen lak tu dgn kwn aku . tapi dya wrna coklat,aku punya wrna hitam . tkpala sama pun,kami kn bestie ;)

*setengah jam berlalu*

"siap dah apek ?"

"siap. tapi u punya memory card ada password . "

password ? bila masa pulak aku letak pass nih ? memng terkejut jebon gila ahh . teragak-agak ja aku bg duit dkt apek tu . klau memory aku ada pass,and aku tktaw pass apa yg aku letak sebelum nih, memng tk boleh bukak lah ! gmbar,lagu,theme,video semua memng tk boleh bukak . mula lah rsa tkdak mood nk shopping lagi . muka mcm cuka ja aku tadi nih . kesian kwn aku,sekali dgn dya tkdak mood nk shopping . hha . sory sygsss . :*
aku lupa gilak taw dk aku letak pass apa . :(
dok hentam2,tk boleh pun . smpai aku ajak ayah aku p beli memory lain . klau p beli memory lain, memng gmbar-gmbar yg dulu tkdak lah . tu yg aku sedih tu . dah la ada gmbar byk gilak . gmbar mak aku pun byk . :(
dok hentam-hentam,smpai lah aku give up. nmpak mcm masalah kecik ja kn ? tapi bgi aku masalah besar taw . aku syg gmbar-gmbar aku dgn kwn2 aku . gambar family aku .
smpai lah wktu maghrib, aku pun ambik wuduk sbb nk smyg maghrib. sementara tnggu org azan, aku dduk lah tgk2 fon aku dgn muka mcm kucing hilang anak . Allah tu sebaik-baik penolong . aku sebut nama Allah byk-byk dlm hati . then aku pun try lah satu perkataan nih untuk pass tu . tgk-tgk BOLEH ! tak putus-putus aku sebut alhamdulillah taw . rasa mcm seronok sgt- sgt ! :) nk taw aku taip prkataan apa ? tk pyh lah noh . biar lah rhsia :D
mesti ada org ckp, "alah,masalah kecik ja pun.p lah beli memory baru" tapi bagi aku tu masalah besar kay ?
and Allah dah tolong aku . ALHAMDULILLAH . :)

Abu Hurairah ra brkata,sabda Nabi Muhammad S.A.W :"siapa yg dikehendaki oleh Allah padanya suatu kebaikan maka diberinya cubaan . "


terima kasih Allah ~ :)










Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Saturday, 16 March 2013

baling tepung . :O

assalamualaikum . muntasof taf'alu ? *tgh bt apa?* tgh usha belogg ceq ? okay, terharu sgt . ngee ~
nampak tittle dkt ats tu ? BALING TEPUNG . nk taw baling tepung dkt sapa ? sat2,mai ceq crta dlu nah . hari nih bsday my laling . kawan ceq lah . NORHAIZA NATASHA BINTI MOKHTAR . ceq dgn kwn2 ceq plan nk bt suprise dkt dya . memng rncang lma dah . akhirnya menjadi jgk . makan tepung lah kome ! haha . kami semua brkumpul dulu dkt umah ceq tgh hari td . baru lah kmi p serang umah dya . dya tktaw pun taw yg kmi semua ni nk p umah dya . lepas2 pi tu, pakat baling tepung abeh . terkejut jebon dya ! hewhew ~
yg penting, muka dya tu ! memng cannot go lah . ahaha . moh ler kita jenguk2 dulu gmbar2 ni yer .



okay, masa nih tgh smbunyi . tgh nak nyalakn lilin tu atas kek . tapi angin kuat sgt . trpadam abeh . :/ btw, tu umah sapa tktaw . haha . tumpang sat nah makcik . :D


tu ada jenab, nad , dgn tyah . qilah lari pi mna tktaw . tkmau tngkap gmbaq lettew . masa tgh dok nyalakan lilin nih, tuan rumah tu kluaq taw dk . cuak . tkot dya kata kmi nk bakaq umah dya lak . haha . nasib baik dya baik. love u lah makcik ! :*

ekceli kn, tk smpat nk snap pic yg haiza a.k.a ejone kena baling tepung yg mula2 tuh . kami mkn2 dulu baru lah kami keluaq main tepung balik . nk main jgk wlau cmna pun . haha . kita tgk yg kami baling2 tepung dulu nah . tekan bawah cepat !



atewww ~ haa, yg pakai baju number 6 tu lah bsday girl ! yg baju hijau tu aina . tu tgh dok main baling2 tepung lah tu . smpai masuk abeh dlm hdung ceq taw . keja dok bersin ja smpai malam nih . haha . biaq bersin,asalkn hepy ! tk gtu ? masa tu baru lepas hujan . sbb tu ada ayaq byk2 tu . :p



see ? muka kami penuh dgn tepung ! tepung tu boleh hilangkn jerawat katanya . sbb tu kami letak dkt muka . haha .



trpaksa bongkok sbb yg mengambil gmbar tu agak pendek . haha . btw, muka tyah mcm phantom of opera ! haha . comel2 . :D



eh, ceq pakai blusher tu taw . blusher wrna putih . klau nk beli, p dkt kdai runcit . gtaw dkt abg tu nk blusher cap gandum . hewhew ~


tlg sengetkn kpala anda . eh, comel lah hmpa bt kpala senget mcm tu . comel mcm kami semua . haha


okay, yg tu lah ejone ! eh, bkn yg pkai bju pink tu lah . yg pkai spec tu . comel kn ? <3
sapa2 nk mngorat, mai temuduga dgn ceq dulu . :)


dik, sekolah pendidikan khas dkt depan ya . bkn dkt sini . erk ? haha . *taw erti brgurau ?
ni fathiyah . kesian dya . dya lah plg byk skali kena baling tepung . ngee ~ yg psti, dya comel . <3


tu ada aina, ejone, nad, qilah, jenab, ceq dgn tyah . 7 dara pingitan . haha . meluat ah dkt qilah,nad dgn jenab . depa bkn kena tepung pun . taw dk, depa tkmau keluaq umah sbb tkmau kena baling dgn tepung . tgk tu, suci murni ja muka depa . >.<


tadaa ~ eh2 , lap ayaq liur tu . hha .sedap woo kek nih . tgk lah sapa yg beli . ceq dgn jenab p beli pagi tadi . penat taw . fuhh ~ *over ja lebih* ejone, mohon terharu untuk setahun taw . :(


nmpak mcm sedap kn ? memng sedap punss . nk ? nanti ceq post p dkt umah hmpa2 nah . :* mohon sengetkn kepala anda sekali lagi . mcm besa,hmpa memng comel buat kepala senget centu . haha . btw, aina tu gagah nk ambik gmbaq . org nk ambik gmbaq makanan jaa . :p


hadiah dari kwn-kwn mu yg sentiasa comel . hewhew . simpan elok2 taw . jgn bg hilang . klau hadiah tu hilang, aku denda hg . *asah parang* .


okay, ni last gmbar ceq letak dlm nih . ekceli byk lagi gmbaq yg kami semua ambik . tapi hmpa2 tgk setakat ni ja lah nah . tgk muka bsday girl tu, berseri-seri kn ? sbb dya tgh sronok tu sbb kwn-kwn dya yg comel nih bt suprise dkt dya . klau lah dpt snap pic dya yg trkejut jebon tu, mesti best kn ? hha
apa-apa pun, selamat hari lahir ejone ! syg u much2 taw . mohon syg saya kembali . :'(

haa, smpai sini ja lah meeting kita hri nih . mata ni kuyu semacam dah nih . letih taw . letih main ligan-ligan tadi . taw dk ligan tu apa ? org key-el ckp kejar . pham dah ? okay, good . :*
ekceli kn, masa dok update nih kepala dah terangguk-angguk dah . klau org tgk mesti org ingt ceq nyanyi lagu "angguk-angguk,geleng-geleng" . haha .
ceq p tdoq dulu nah ?apa? tk pyh ? lah, awat ? rndu ceq ka ? hmm,esk kita jumpa lgi nah . insyaAllah klau umur pnjang . syg hmpa2 semua much2 taw . Allah yubariik fik . :)

p/s : ejone, aku sentiasa doakn hg brjaya dlm hidup hg ,dimurahkan rezeki dan dipnjangkn umur . kita BFF kn ? :) muah !
kepada JENAB,TYAH,QILAH,NAD AND AINA, mekasih ler byk2 sbb menjayakn suprise tepung gandum kita tadi ! wlaupun tk brapa nk mnjadi, tapi baling tepung yg penting ! haha :D
tikah peah balik kmpung . so , dya tk boleh join kami semua . btw, dya pesan , dya ckp dya syg hmpa2 semua :*

                                                                                          yg sygkn kwn-kwn dya,
                                                                                          ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Friday, 15 March 2013

miss jenab :)

assalamualaikum hamba Allah yg comel2 belako :) sedekah untuk ceq boleh ? tlg senyum untuk ceq . okay, comel sgt ! udah2 ler snyum tu. ada cili lah dkt gigi tu . haha :p
tgk tittle atas tu . MISS JENAB . nk taw sapa miss jenab ? tk knal lg ? okay, meh nk bg kenal . nama sbenaq-benaq dya ikut ic,yg mama and abah dya bagi, NABILA BINTI BASER . simple gila kn nama dya ? org kata klau nama simple nih senang org nk pnggl sbb satu nama jaa . tapi dya ni lain pulak . nama punya simple snang nk pnggil, tapi org pnggil jenab . haha . lagi senang nk pnggil . glemer gtu . :p
hmpa semua byg muka jenab ni mcm mna ? klau ceq la kn, mesti ceq ingt org tua . makcik-makcik gtu . sbb nma jenab . hha . tapi jenab yg ni meletopssss woo ~ cunss melecunss . pakwe pun shah rukh khan . tk cun lg mcm tu ? hewhew ~ tk sbaq nk tgk pic dya ? sat2 . ceq nk upload .


orait, ni dya miss jenabb . yg ni nampak mcm matured sket an ? SIKIT ja laa.. haha . moh kita tgk yg tk brpa nk matured . :p


ateww ~ comel noh :) pegang ja teddy tu . bknnya beli punss . boleh agak dah prangai miss jenab nih . -_- brtuah sgt lah klau dya beli . hha . eh, bju pngawas lah . ni mesti masa lawatan sklh . kantoi lah kamu ! haha


tudiaaaa ! cameron highland . lawatan sekolah skali lagi ! haha . ceq pi jgk wktu nih . :D jenab , tk pyh ler guna bnda tu ttup telinga . bkn sejuk sgt pun . hewhew :p


haa, cpt teka yg mana satu kak, yg mna adk . sapa teka btoi, ceq bg hadiah :D haha .
baju sama jaa ni jenab. buy one, free two kah ? huihui :p



atoto~ terserlah sifat keibuan di situ . anak ka nih ? awt muka tk mcm mr. shah rukh khan puns ? ngee ~
jaga anak elok2 . moga bahagia sokmo . haha :p


masa nih dkt sklh tnjung pauh . sklh depa ada traffic light tu . disiplin gilak . haha . yg miss jenab nih nk sgt2 amek gmbaq dgn traffic light tu . dya kata penah dk tgk org brhenti dkt traffic light semata-mata nk amek gmbaq ? errkk -.- memng lah tkdak . tapi tlg lah jgn kuno sgt . pelish ? --' haha . btw, terserlah kependekan anda di situ . hewhew . comel-comel . *bodek ekceli* :p

okay, ni jaa lah gambaq dya yg ceq ada . btw, dya nih kwn ceq plg manja -_- gelak sokmo dya nih . org bt lwak ciput, gelak mcm p tgk raja lawak nuh .  sampai terkeluar ginjal dya . *okay,merapu*
jenab, saya syg kamu kencang-kencang ! haha
haa, btw dya nih anak sulung . tapi gmbaq ats tadi tu mcm dya ni anak ketiga kn ? muka tk matang . klau ceq ckp dya ni drjah 5 msti hmpa caya kn ? haha . jenab, pham erti bergurau ? hewhew ~
masa ceq update ni kn, line internet mcm kura2 tgh joging . rasa mcm nk lempang ja laju2 . huh !
akhirnya siap jgk dok berceloteh pasal miss jenab nih . boleh pulak dok main request2 sruh update psal depa2 semua . lpas ni ada lagi dua org request sruh update psal depa . ingt request lagu ka apa ? O.o
haha. tapi tkpa, ceq suka update pasal sahabat ceq daripada dok update psal lelaki . :*

BIODATA MISS JENAB :
nama : miss siti jenab rapeah binti awang kechut.
umur : 80 tahun setengah
alamat : no 111, jalan-jalan pusing satu kedah, belok kanan, jumpa roundbout,stop dkt traffic light,tgk kiri kanan, jalan straight, sesat, patah balik .
hobi : cium kening sendiri
makanan kegemaran : henfon masak kicap
minuman kegemaran : orange ikat tepi tiga rasa
ucapan : sayang zakiyah najihah binti roslan .

okay,syg miss jenab jgk . muah ! :* haha . babaii semua . smpai ketemu lagi ya ibuk dan bapak . :D
syg hmpa2 yg comel2 ni jgk . Allah yubarik fik, anda semua .

                                                                                            yg ikhlas serta jujur,
                                                                                            ZAKIYAH NAJIHAH :)



Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Thursday, 14 March 2013

indahnya ayat qursi :)

assalamualaikum . marhaban bik . jumpa lgi kita kn ? :) comel lah hmpa2 semua hari nih . berseri-seri gtu . ngee ~
lepas ambik abg ceq dari matrikulasi tadi, ceq dduk la dlm bilik sorng2 . sambil2 tu ceq baca ayat qursi . rsa tenang sgt baca ayat qursi . :)
hmpa pun mesti suka jgk kn baca ayat qursi ? indah sgt bahasa ayat tu . kalau baca saja tapi tktaw mksud tkdak guna jgk kn ? klau kita baca and kita taw mksud ayat tu, bru kita boleh mnghayati . kn ?
jum kita baca ayat qursi ni dulu :


ni pulak di translatekn ke tulisan rumi . sapa2 nk check bacaan dya betol ka tk, boleh check dkt bawah ni :



Allahu la ilaha illa Huwa, Al-Haiyul-QaiyumLa ta'khudhuhu sinatun wa la nawm,lahu ma fis-samawati wa ma fil-'ard Man dhal-ladhi yashfa'u 'indahu illa bi-idhnihi Ya'lamu ma baina aidihim wa ma khalfahum,wa la yuhituna bi shai'im-min 'ilmihi illa bima sha'aWasi'a kursiyuhus-samawati wal ard,wa la ya'uduhu hifdhuhuma Wa Huwal 'Aliyul-Adheem

okay, dkt bawah ni pulak maksud ayat qursi :



Allah,tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia,Yang Tetap hidup,Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya).Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yangada di langit dan yang ada di bumi.Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNyamelainkan dengan izinNya.yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yangada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allahkehendaki (memberitahu kepadanya).Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit danbumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga sertamemelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya).

indah kn ? hanya Allah ja boleh buat ayat yg indah mcm ni . kita manusia tk boleh tandingi dgn kekuasaan Allah . kita pun Allah yg cipta . :) so, jgn nk sombong sgt tkmau sembah Allah . kita ni makhluk Dia . kena lah sembah Dia . Dia yg berkuasa atas kita . Allah tanpa kita tetap Allah,kita tanpa Allah NOTHING ! ingat tu . jum berubah ke arah kebaikan . chaiyok2 ! :D
saya sentiasa mendoakan saudara saya . Allah yubarik fik, akhi and ukhti sekalian . <3

                                                              

Allahu la ilaha illa Huwa, Al-Haiyul-QaiyumLa ta'khudhuhu sinatun wa la nawm,lahu ma fis-samawati wa ma fil-'ard Man dhal-ladhi yashfa'u 'indahu illa bi-idhnihi Ya'lamu ma baina aidihim wa ma khalfahum,wa la yuhituna bi shai'im-min 'ilmihi ill Wa Huwal 'Aliyul-Adheem




Berikut adalah transilasi tulisan rumi ayat Kursi daripada tulisan jawi:

 Allahu la ilaha illa Huwa, Al-Haiyul-QaiyumLa ta'khudhuhu sinatun wa la nawm,lahu ma fis-samawati wa ma fil-'ard Man dhal-ladhi yashfa'u 'indahu illa bi-idhnihi Ya'lamu ma baina aidihim wa ma khalfahum,wa la yuhituna bi shai'im-min 'ilmihi illa bima sha'aWasi'a kursiyhuhuma Wa Huwal 'Aliyul-Adheem








Setiap yang baik itu datang daripada Allah

oh my result !

assalamualaikum . ehem . hai, marhaban bik :) *selamat datang* kaifa haluk ? ceq harap semua sihat2 belako la yer . ana bekhair,alhamdulilllah . hm, rndu hmpa taw dk . semalam ceq tk smpat update . busy bebenor smalam .
haa, stret to the point lah . takut sgt taw nk ambik result . :( lagi 7 hari . tk snggup eden nk p mngadap ckgu untuk ambik sekeping krtas yg akn mngubah hidup ceq . esk nk p culik lah sapa yg bwak keluaq result tuh . lpas tu, nk bakaq semua slip spm hmpa2 semua. haha . biaq kena exam lain . :p
hmpa2 semua lpas ceq dpt result nih, jgn tnya apa2 taw . tnggu thun depan bru hmpa2 boleh tnya . nah ? tlg lah . :(
dah la byk kali dah mimpi dpt result,tapi ceq tktaw pun apa result ceq . kwn2 semua dpt taw . ceq sorng ja tktaw result ceq mcm mna . ckgu tkmau bagi . ergghh . klau ckgu tkmau bagi btoi2 pun tkpa aih . haha.
ni dok update entry tongah2 malam nih sbb tk boleh tdoq lah dok pikiaq psal result . tkpala, redha jaa lah dpt byk mna pun . ceq dah usaha . doa pun dah . :) just tawakal and tnggu ja apa yg Allah nk bagi . menanti dgn penuh keketaran . grrr ~
okay, dah mnguap dah ni . pakwe ceq pun dok pnggil nuh . sapa pakwe ceq ? sapa lg klau bukan bantal ksayangan . correction ! bkn bntal busuk nah . >,<  besaq daahh . nehi-nehi bantal busuk .haha
kbaii . syg hmpa semua much-much . :* muah !
ilal liqoo ~ *jumpa lagi*
Allah yubarik fik ~



                                                                                        yang ketaq cmpur takut,
                                                                                         ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 11 March 2013

semoga sihat lagi !

assalamualaikum . kaifa haluki ? kaifa haluka ? ana bekhair . alhamdulillah . :)
ehem . ckp arab sikit sbb byk org arab mai terjah belogg ceq . hha . mengarut . :p
berbalik dgn tjuk dkt ats tu . hm, abg ceq masuk wad tadi . ahmad rafiqi roslan . dya kena operate tonsil dya . dah besaq gedabakk dah . hmpir brtemu dah tonsil kiri kanan tu . doktor ckp klau brtemu, tonsil tu akn ttup rongga prnafasan dya . so, akn mnyebabkn sukar untuk brnafas . takutt taw dk dgaq . :(
hri tu p klinik besa ja lpas tu dktor tu ckp mcm ni . "yg ni bkn krja klinik dah ni . kena bwak p hospital ."
lpas2 p hospital tu , doktor tu mrh2 abg ceq lak . dya kata dah terok bru nk mai . masa p tu pun dah hri kedua . kira awal la tu kn ? --'
lepas check2 apa semua, doktor bt janji temu dgn pakar . then operate .
tadi jumpa pakar,tadi jugak operate . faster gilakk ~
skrg nih abg ceq ada dkt wad . dya sruh ceq pi teman dya malam nih . mana boleh lah abg . sbb tu wad laki . :(
klau abg tu prmpuan, dah lama ceq pi tnggu taw . kesian dya . nak ckp pun dah tk boleh . guna bhasa isyarat ja lah . ceq sorng ja pham apa yg dya nk smpaikan tu . family ceq tk pham . so, ceq lah jadi perantaraan . :)
dah tk mkn 3 hari dah dya tu . nk telan tk boleh . telan ayaq liur pun tak boleh . asyik kena ludah jaa . tkpala abg , sakit tu kn kifarah dosa . :)
sapa-sapa yg selalu jadi tonsil tu, pi la cpt operate kehh . doktor ckp masa jadi yg kecik2 tu lah kena p operate . klau dah besaq mcm abg ceq tu dah bahaya sgt . nanti tk psai2 kena ceramah dgn doktor tu .
ceq pun selalu jadi tonsil jgk klau demam . selalu sgt . hm, klau jadi nih, ayah ceq sruh p operate jgk . takutt . tamau masuk wad . :'( nanti tkdak sapa yg nk teman ceq mcm mna ? sunyi taw wad tu .
apa-apa pun, semoga abg cpt sembuh . :)

p/s : abg , syafakallah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman. -semoga Allah mnyembuhkanmu secepatnya dgn kesembuhan yg tiada sakit selepasnya-
                                                                     
                                                                                                  yg ikhlas ,
                                                                                                   ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Sunday, 10 March 2013

walk-walk :p

assalamualaikum comel2 :)
amacam hri nih ? sihat ? klau sihat tu jgn lupa ucap ALHAMDULILLAH  taw . :D
ceq pun sihat jgk . alhamdulillah . tk tnya ? tkpala,nk gtaw jgk :(
ohoi ~ hoi ~ *mcm M.Daud Kilau* kalau mata brtentang mata, hati di dlm bagai nk gila . okay, dah mngarut . nk story morry dkt hmpa yg comel nih . nk dgaq dk ? tlg lah angguk kpala tu pelish . *okay,ceq nmpak hmpa angguk* haha . hmpa memang sporting lah ! :*
semalam jenab ajak ceq dgn haiza a.k.a ejone p umah nad . saja2 lah lepak sana . depa rndu ceq kot . hm . terharu sgt . :'(
tapi pagi tdi moto ceq tkdak . punya lah excited nk p umah nad tu . smpai mnyebai lah ceq pung . dgn gopoh dan gapahnya , ceq call my daddy lah . suruh dya mai antaq moto balik . nasib baik my daddy baik . sayang gila lah dkt my daddy . muah ! muah !
okay , lepas ambik si ejone tu then kmi pun pi lah umah nad . bawak novel ada dlm satu plastik besaq uh . jenab nk pinjam . klau org tgk msti depa ingt ceq ni jual buku . malu taw . :(
sampai2 ja umah nad , jenab dgn nad tu tgh masak . btw, jenab ni ada dkt umah nad dri pagi lg . dya pi awai2 uh . sbelum subuh apa dya pi . --'
kmi dua pi la dapur tgk nad dgn jenab masak . tlg apa patut . btoi la org2 tua ckp . *tktaw btoi ka dk org2 tua ckp mcm tu * prmpuan ni klau dok dapur, riuh kalah org tgk bola . --' sembang ja lebih . smpai hingaq rumah tu dgaq suara kmi . nasib baik tkdak org sgt . adk2 nad p sklh . parents dya keja . klau dk, malu ~
depa masak ayam goreng serai . nampak sedap gila lah . lpas2 aku rsa , ehem ! tawaq . depa tk bubuh garam lah . >,< tkpa2, disbbkan depa masak, kira sedap lah . ceq mcm mna pun tkpa ~
haa, ceq tk pham org yg tgk crta hntu, tapi ttup muka . apa pesyen tu ? nk tgk ka tkmau ?-.-
jenab adalah org drpd golongan yg di ats nih . lpas masak tadi , punya lah dya beria-ia nk tgk crta hntu . yg si nad ni pun pasang lah . tapi time hntu ada , ttup muka tk mau2 . haishh~ klau tkot , tk pyh lah tgk ya jenab ooi . =='
okay , smpai dah crta yg btoi2 ceq nk crita . yg ats ni mukadimah ja . haha . *jgn bt muka marah ,nanti tk comel* 
tadi ceq dgn kwn2 ceq jalan kaki pi KFC . malaih lah crta dkt KFC nih , bknnnya bt apa pun . msti lah mkn kn . okay, kita skip .
lpas p KFC, kami jalan kaki pulak pi c-mart . jauh taw . masa pi tu tk rsa jauh sgt sbb bru lpas mkn . tenaga pun full lagi . dok hijau lagi bateri . masa balik tu , ya Allah . Allah ja taw mcm mna sakitnya kaki ceq . rsa mcm nk jalan bukak kasut ja . :( tapi malu .
eh , kami main bowling taw dlm c-mart . first time main dgn depa tiga nih . ohsem sgt ! ekceli tktaw pun mcm mna nk pi abaq dkt kaunter tu . semua pakat tolak2 suruh tnya . last kali si jenab dgn nad yg p tnya . ngee ~
kesian dkt kami taw . kami tktaw mcm mna nk isi nama dlm skrin atas tu . smpai kena tnya org sbelah kmi . haha . tkpala, org kata malu brtanya sesat jalan kn ? so, kmi pun tnya lah . nasib baik kakak -kakak tdung labuh tu baik . kakak tdung labuh main bowling ? oh, ohsem apa . :) terer gila depa main . 
tgh2 dok main tu , ada dua laki india mai tgk kmi main , malu gila ahh >.<
nk main pun rsa shy2 cat . dah la dok sorak2, tepuk2 tgn bgai . kami tkdak tempah pasukan sorak punss . tiba2 lak ada . haiihh ~ 
dah la time org bagi pin bowling tu jatuh byk, depa diam . bunyi cengkerik jaa . time masuk longkang , tepuk bgai nk rak . 
memng rsa mcm nk tokak ja bola bowling tuh . malu2 geram taw dk . --'
btw, best sgt main tadi . wlaupun tk sberapa . masuk longkang ja byk . biaq lah . sapa suruh buat longkang dkt situ . :p apa guna ada longkang dkt stu klau tk guna kn ? haha *ayat cover ekceli* 
best gelak2 dgn hmpa . smpai org tgk pelik dkt kita sbb kita hingaq . hm . biaq lah dkt depa . bkn kcau depa punss . :) org lain pun hingaq jgk . haa, stoking ceq busuk sbb kasut depa busuk . *tu pun nk abaq* haha .
k lah, tu jaa stakat ni nah . letih ~ *bt muka penat* babaii hmpa . jgn rndu ceq nah . esk ceq jmpa hmpa lagi . syg hmpa2 semua taw . :*

okay, ceq rsa mcm ni lah td . tapi best sbb jalan2 dgn kwn2 yg disayangi . sayang hmpa KAWAN ! muah ! muah ! muah ! sorng satu ceq bagi . :D

Allah yubarik fik ~

                                                                              yg ikhlas dari ginjal yg plg dlm,
                                                                                 ZAKIYAH NAJIHAH



Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Saturday, 9 March 2013

ADIKKU HANI !

assalamualaikum . huh ! setelah beberapa kali pujuk broadband nih,bru dya bagi update belogg  . manja btoi broadband nih . msti ayah ceq tak pi byaq lg tu . sbb tu keja nk mnyebai ja broadband ni . --'
sekali dgn ceq nk mnyebai ! eh, hai hmpa2 yg comel2 belako ~ *senyum meleret* eh ?mnyebai tu apa? tkkn tktaw kot ?err..mnyebai tu org key-el ckp merajuk . pham dah ? okay,good . :*
ckp psai manja , ceq ada adk aww . dya manja . auchh . hha . memng lah ceq ni anak bongsu pun . tapi ni adik mak lain,ayah different . :p hmpa tktaw nama dya ? memng lah. sbb ceq tk abaq lg . mai nak abaq mai .
lahh, mai la dkt sikit . nama dya NUR HANI LIANA BINTI MAWARDI . comel kn nama dya ? tu bru tgk nama . tk tgk org lg . org dya lg comel much-much . :* ha ? nk tgk ? jgn meleleh ayaq liur sudah lah nohh . :D tekan bawah cpt !


haa,tudiaa ~ ni lah adk ceq tu . comel kn ? gmbaq ni lama dah . masa dya form brpa tktaw . nk tgk yg latest ?


tadaaaa ~ *gaya mcm org bt magic*  eh,ni bkn hantu . haha . hitam tu menawan . sbb tu dya pakai semua hitam tu . hewhew . --' eh,lap ayaq liuq tu cpt . jgn meleleh . sedut balik . slrppp . haha


erkk . gmbaq ni aku curi dlm fb dya . ampunn ~ *muka cuak* haha . sblh tu kwn dya . nadia .nama penuh dya apa tah . ngee ~ -.- comel kn ? :*


haa . ceq suka gambaq nih . cunsss sgt . dik, kak tikah toek ckp muka adk matang lerhh . dya tk caya adk form4 .haha . sblh dya tu .hm . err. tktaw lah. kwn lama dya mybe . :)  comel lagi sekali :*


aucakk ! baju anda cantik . hm, jeless . btw, tu fon ka kamera ? haha . unik ja tgk . :D


hei budak sekolah , belajar rajin2 keh ? jgn malas2 taw ? akak doakan adk suksesss :) nant kalau dah sukses, jgn lupa akak taw . belanja akak choki2 . jnji ? *lap ayaq mata* i lapchuuu much-much taw .

haa,tu ja la gmbaq yg smpat ceq curi dlm fb dya . sikit kn ? tkpala,asalkn hmpa kenai dya sudah . ^.^
ohoi ~ jgn mngorat dya ! taw lah cunss pun . biaq dya abeh blajaq dulu . nant dya dah abeh blajaq,hmpa mai jumpa ceq dulu . ceq nk interview . hmpa sesuai ka dk dgn dya . hhee .

p/s : adik, jaga diri tu elok2 . belajaq rajin2 keh . :) nanti jgn lupa akak . taw ? syg adik kencang2 . *ayat tkah toek* lapchuuu !

kucing saya pandai memasak . EH ? tiba2 .hha . mngantuk ekceli . babai hmpa2 yg comel plus cantik plus hnsem . syg hmpa semua . Allah yubarik fik ~
     

eh2 ,ada jgk ? hha . ni lah kakak hani tu . ngee~ *nk ada jgk wlau cmna pun --' *
                                                                                       
                                                                                         
                                                                                           yang comel,
                                                                                         ZAKIYAH NAJIHAH


Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Friday, 8 March 2013

CEK MEK TIKAH

assalamualaikum . haihai ^.^
sesiapa yg stalk belogg ceq dgn perasaan SYG mahupun BENCI , ceq syg hmpa kencang2 . *bak kata atikah toek* muah2 !
berduduknya saya di sini sbb nk penuhi hasrat kwn saya yg comel tu . dya sruh post something . sruh post psai dya ekceli . *bisikk *
ceq yakin 150 juta kali yg hmpa kenal mek nih . sbb ceq asyik sebut psai dya jaa ~
nor atikah safirah juhari . atau lebih dikenali sbagai atikah toek ataupun atikah peah .
eh ? knal ? haa,taw dah . hha
nk story mehh . tadi ptg ceq dgn tikah toek p cmart . dya beli novel dgn tdung .
ceq ? hnya teman dya semata-mata , sehidung-hidung dan semulut-mulut . frankly, dya nak tdung yg murah2 . tapi nak hat lawa . memng tkdak lah tdung lawa tpi murah . hatoyy . --'
pnya lama dok pilih2 smbil gelak, smpai kak yg jga kdai tu pun tumpang sekaki gelak dgn kmi . *kak ? sama umoq ekceli *  tikah toek nih pilih tdung semua tdung yg nenek-nenek yg pakai . :3 nk pakai dkt rumah katanya . dkt rumah pun pkai tdung ? okay, anda sgt2 lah alim :*
setelah lama pilih2 tudung tu, akhirnya ! dya pilih jgk yg dya nak beli tu . tapi kami yg tlg pilih untuk dya . nak tgk gmbaq dk ? sat nahh .


nih la haa . cntik kn ? ckp cntik cpt . *asah parang smbil bt muka ganas* prangai dya memng mcm ni taw . klau beli apa-apa, msti nk tngkap gmbaq . erghhh . hobi mungkin . -.-
eh ? cer tgk handsock yg dya pakai tu . gagahh nk pkai taw dk wlaupun bju tgn pnjang . keciwian mlanda dri dya . huhh ~ penat melayan bdk mumaiyiz nih . hha
nk tnjuk handsock yg dya pkai tu dkt ampa . unik aww . tk prnah jmpa lg lah sbelum nih . *okay,aku kuno*


eh ? cantiknya .. jari tu .. hha . unik kn handsock dya ? jeles ;(
sapa-sapa yg brminat,sila hubungi atikah toek tuh . nant dya gtaw beli ktna .
k lah, nak smyg isyak nih . tk smyg lg . babaii .



 syg hmpa semua . STALKER . muah2 . Allah yubarik fik ~

                                                                    yang tulus ikhlas dari ginjal yg plg dlm,
                                                                     ZAKIYAH NAJIHAH



Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Wednesday, 6 March 2013

salam perkenalan . muah sikit ? *girl saja*

assalamualaikum , hai comel2,cntik2 :D
selalu dlm belogg nih org post psai pakwe,makwe .i cinta u, u cinta i . muah2 bgai . pakwe tu blom tntu lg ada dgn kita poreber kn ? ceq tkmau ahh post psai pakwe,crush and dgn sewaktu dgnnya. ceq nak post psai kwn2 ceq yg comel2 belako ni haa . ceq byk kwn yg baik2 taw . baik sgt . kiss sket ? okayy . tengkiu :* kiss kwn tk brdosa kn ? ^.^
kalau crta saja hmpa semua tk knai kn ? meh nk tnjuk gmbaq sikit . tekan arrow bawah tu cpt !






--> okay, ni nor atikah safirah bt juhari . dya nih gila2 sikit . mcm ceq lah . hewhew ~ comel kn dya ? comel sgt . *muka nk trmuntah* haha .<--

-->yg ni pulak norhaiza natasha bt mokhtar . sahabat ceq plg matang . kdg2 lah . --' kalau dok dgn ceq, mngada mngalahkn baby . haha <--

--> phewittt ~ nabila bt baser . atau lebih dikenali sbagai jenab . saya ulang, jenab . dya ni anak sulung . dkt rumah garang mcm naga . klau lepak dgn kami semua,alahai ~ mcm anak bongsu . >.<  <--

--> fathiyah hayati bt rosli . cantik kn ? byk peminat woo ~ jgn tktaw pulak . hewhew . tapi dya nih trlalu jujur . bagus la tu kn . tapi kdg2 bnda yg tk ptut kna gtaw pun dya gtaw . haha . comel sgt :* <--





--> noorhasreen nadhira bt noordin . byknya huruf "O" dlm nama dya . haha . dya ni baik, comel, dan lain2 lah . haha . tapi dya ni suka brcerita . kalau dok dgn dya seminggu pun tkpa . sbb crta dya bnyak . haha . syg nad ! <-- eh2, tu ceq tu sbelah dya ! *sempat lagi kn* :p



--> nur aalia bt arifin . harap2 btoi lah eja nama ayah dya tu . fuangg ~! haha . konfius taw nma ayah dya ni . ada double f ka dk . dya nih baik jgk . dulu p sklh dgn dya lah . naik moto sama2 . dok atas moto pun smpat lg dok melawak . smpai nyaris masuk longkang . *okay,tipu ja* .haha .ceq p amek dya la sbelum p sklh . best kn dulu . skrg ni tktaw la bla nk jmpa . :'( sob3 . sedihh . <--

--> nur aina izzati bt zakariah . tak sure nama dya ada nur ka dk . klau salah tu , ampun taw tuan puteri . ngee ~ dya kwn sklh rndah ceq . sklh mnengah dah trpisah . dya p sklh lain . :( tapi kami ada la jgk jumpa skali skala tu . yg penting, boleh jmpa setiap hri rabu . haha . syg ang weh ! :* <--




--> dari kiri barisan atas ada nad, tyah, aqilah hanani, siti farzana bt hasnol farid ataupun lebih mesra dgn pnggilan "pish" . alaah,hok segak tu lah. baju biru . *mata juling ke atas* haha . atikah toek,sbelah dya ada  nur atikah amira bt mohamad yusoff . fuhh~ penat tulis nama ang atie ooii . haha . sayang awok2 semua . jgn lupa ceq taw . :'( muah sikit ? tengkiu :* <-- eh,atie yg pegang kertas tu taw .


saya manusia yang tk lari dri kesilapan dan sedang memprbaiki diri untuk jadi yg trbaik . :)  tu jaa . simple kn ?

tu ja laa. lain kali ketemu lg yaa bukk ~ kwn2 yg tkdak dlm ni , jgn kecik hati taw . kecik ginjal tkpa . :D
ceq syg hmpa2 semua jgk wlaupun tkdak gmbaq dkt atas nih . sbb sntiasa ada dlm hati ceq . hewhew . kbaii . sayang hmpa semua yg bca post nih . *bajet rmai org bca* . Allah yubarik fik ~

                                                                                yang ikhlas gila2 punya ikhlas,
                                                                                  ZAKIYAH NAJIHAH


Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Tuesday, 5 March 2013

sahabat !

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

*nyanyi dgn penuh feeling,amek botol jadi microfon* saya syg sahabat saya ! lapchuuu ! :*
dear sahabat, mohon terharu secepatnya .
atoto ~ comel sgt :* Xoxo


Setiap yang baik itu datang daripada Allah