your beauty is nothing if you have an ugly heart =)

Friday, 6 September 2013

cara-cara nak elakkan diri darpada dengar org mengumpat .

assalamualaikum wbt . hai semua . kaifa haluk ? sihat ? alhamdulillah ~ jangan lupa untuk ucap perkataan tu everyday . sebab Allah masih lagi bg kita pinjam nyawa tu :)
haa . nampak tajuk ats tu ? memng normal lah kn zaman skrg ni org suka mngumpat . dh jadi trend mybe . tambah2 lak org perempuan . nak2 pulak makcik2 yg tkdok kijo petang2 . mula lah bergosip .

"kau nak tau tak senah.......

haa, tu ayat permulaan nk mngumpat la tu . haha . so , beware !
kalau hampa semua tkmau dpt dosa sekali dgn dengar dya mengumpat atau fitnah , ada cara2nya ;)

PERTAMA ~

bila dengaq jaa ayat "kau tau tak" tu ,buat muka macam ni dulu . tunjuk yg hmpa tk minat nk tau dengan apa yg org tu nk cakap . kalau boleh bt muka yg lagi tension drpd ni pun takpa . haha .

KEDUA ~

kalau dengan muka tension tu dya still dgn cerita dya , hmpa bt mcm dkt atas nih . bawak kluaq fon lpas tu ckp . kononnya ada org call lah kan . cakap kuat2 sikit . smpai dya blahh dari situ . kalau nk senang , hmpa ja blahh dari situ smbil buat2 cari line fon . :p

KETIGA ~
"tak takut azab eh ?" tanya soalan ni dkt org tu . smbil gosok2 dagu anda . mesti dya sedar punya bila hmpa tnya mcm tu . mana lah tau kan dgn soalan hmpa tu boleh bt dya taubat . hihi .

KEEMPAT ~
ni cara yg terakhir . bila muka tension dya tk layan , buat2 cakap telefon pun dya siap rmpas telefon kita lg sbb nk bg kita dgaq apa yg dya nk smpaikan tu , tanya soalan yg ketiga tu pun dya buat muka innocent , ada cara LAST . ni konfem berjaya . bila dya mula ja ayat "kau nak tau tak , budak tu kannnnnn 
hmpa tarik nafas sedalam dalamnya , then dengan penuh kusyuk dan tawaduk , baca yassin kuat2 dkt tepi telinga dya . smpai abess , kalau dya nk teruskan jgk , tutup mulut dya dgn tapak tgn hmpa . then baca lah yassin tu smpai abess . inshaAllah lpas ni dya sedar ataupun dya tk cari hmpa dah bila dya nk mngumpat . hehe

senang kan ? selamat mencuba ! :D

Rasullah (S.A.W.) pernah berpesan agar kita menjaga lidah mengenai hal orang yang
membuka rahsia orang lain dalam sabdanya:
" Wahai kumpulan orang yang beriman dengan lidahnya tetapi tidak masuk kedalam jiwanya!
Janganlah kamu mengumpat orang Islam dan janganlah mengesan atau mencari-cari rahsia
mereka kerana barang siapa mengesan rahsia mereka, Allah akan buka rahsianya. Dan barang
siapa Allah buka rahsianya maka dimalukan dia dalam rumahnya (sekali pun dirahsiakannya)."


" Janganlah sesetengah dari kamu semua itu mengumpat sesetengahnya. Apakah seseorang itu
suka makan daging saudaranya dalam keadaan telah mati, tentulah kamu semua tidak
menyukainya yang sedemikian itu;(Surah Hujurat ayat 12) "





Setiap yang baik itu datang daripada Allah

SEPTEMBER ! MY MONTH ~




Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 22 July 2013

once upon a time ~

assalamualaikum , hai para-para kecomelan sekalian . berduduknya saya di sini sbb saya malas nk berdiri . tkkn nk update belogg smbil brdiri pulak kn ? merapu . tgk tajuk atas tu . ONCE UPON A TIME . ha ? apa tu ? pada zaman dahulu lah awokk :* nghehe . nak share pitcha-pitcha pd zaman dahulu kala . zaman tok kadukk dulu nih . haha . jum2 kita tgk .


eh ? comelnya . :D sapa tu ? me lahh . sapa lagi . *angkat kening dkt hmpa* kekurangan rambut masa tu . masa tu yum nam hair care tkdak lgi . sbb tu kekurangan rmbut . haha . umur 2 years old maybe . i think so lahh ;)


tgk tu aku nangis . abg aku zakwan tu suka usik aku smpai aku nangis . smpai skrg ni lah keja dya asyik usik aku jaa . sehari tak usik , tak tenang kot hidup dya . -,- qie ttup hidung sbb wan berak kot . haha .


terserlah tergegehan dya di situ . gigi takdak tu ekceli . luruh abeh dah . haha . yg hensem tu my daddy . stylish right ? ngehee


tadaaaaa ~ abg aku paling annoying . muhammad zakwan bin roslan ! tapi caring jugak lah . caring sgtttttt ~ *mata ke atas , tgn di bahu* haha . selalu gaduh dgn mamat nih . tapi gaduh2 pun sat jaa . tk smpai sehari baik balik . adik beradik mana boleh gaduh lama2 kn . mcm omputih kata , blood is thicker than water right ? bajet mat saleh sebentar .


last pitcha ~ sikit sgt ? jadi lah sikit-sikit . bt apa nk tunjuk byk-byk . haha . nanti ampa tak p bukak puasa pulak dok tgk gambaq aku nih . yg sebelah kanan wan tu my cousin . dya cikgu skrg . kawin dahh ~ jgn rasa melepas nahh . haha

hari ni aku tak p sekolah . doctor ambik darah tadi . its hurt damn much ! u know what ? doctor said my red blood cell kurang . so , doc tu bagi lah mc hari ni dgn esk . dya suruh rest . nak p bukak puasa nih . byebye semua . muah setempek :*
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Sunday, 21 July 2013

pitcha pitcha

hey hey ! nak share gambaq jaa . ngehehe . kawan baru dkt sklh baru . taklah baru sgt pun . amirah tu aku kenai lama dah . laily tu pun aku kenai dah sebelum ni . just tak rapat jaa . now , rapat gila . otak gila2 mereng mcm aku jgk . satu kapala lah org india ckp . hihi















Setiap yang baik itu datang daripada Allah

study ~

assalamualaikum , hai semua . hm , lama gila dah aku tak update blog nih . bkn sbb malas , tapi tak sempat . *malas tu ada sikit lah* hihi . now , aku study form6 . sbb tu busy sikit . busy sikit ? hm , busy byk kot . haha . takmau main2 dah lepas nih . nak pulun . PULUN ! nak bg dpt 4.0 pointer . tp kena sacrifice sikit lah . wish me luck keh ? hmpa semua nak tau apa lg ? dkt form6 aku jd penolong ketua kelas , dgn mpp . byk komitmen jgk nk kna bagi . nak focus dkt study lg . so far , semua dlm kelas aku tu baik2 . tak menyombong   lah . org tua cakap berdunia dgn org jgk lah . haha . guru kelas sgt lah baik . cikgu2 trsgtlah awesome ! tambah2 sir tajuddin . gelak guling2 kami dlm kelas . yg selalu jadi mangsa usikan dia aku , mirah dgn laily lah . sbb kmi dok depan . betoi2 depan dya pulak tu . nasib la kn ? :p
tu ja lah dulu nah . kalau sempat aku update lagi . dlm erti kata lain kalau rajin . haha . byebye . muahhh ! nah setempek !

Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Thursday, 28 March 2013

terima kasih :')

ketika aku hampir jatuh ke dalam gaung,
dengan rela kau menghulurkan tangan,
ketika aku dibanjiri kedukaan dan tangisan,
dengan rela kau mengembalikan senyuman,
ketika aku hampir sesat dalam liku kehidupan,
dengan rela kau menarikku dengan pantas,
ketika aku hampir patah untuk menghadapi hidup,
dengan rela kau tiupkan angin semangat,
sekarang aku tidak lagi gentar untuk mendaki gunung kehidupan,
kerana aku tahu kau selalu berada di sisi,
yang selalu menemani,membimbing dan menyayangi,
itulah SAHABAT .

okay,aku tktaw lah ni sajak ka apa . sajak la kot . hmpa baca lah dlm nada sajak . hewhew .sebab aku karang sndiri nih . tercetus ketika aku trjaga semalam pukul 3 pagi . lepas solat tahajjud , tiba2 rndu kengkawan aku . dgn pantasnya idea nih trkeluar dgn sndirinya . :D
frankly , aku rasa bersyukur sgt2 sbb dpt kwn2 yg memahami aku , selalu tolong aku dlm kesusahan . sajak atas tu ikhlas dari liver yg paling dalam aww . *okay,touching*
ejone , thanks bcause always be there when i need you . selalu dengaq masalah aku . selalu bagi aku gelak walaupun hg takdak niat buat lawak . tapi bagi aku hg tgh bt lawak masa tu . muka hg tu tak boleh blahh . haha . :')
tikah , thanks jgk sbb selalu ajaq kami subjek2 yg kmi tk pham dulu . selalu ada untuk kami bila kami bosan tahap jebon . selalu ajak kami tdoq umah ampa smpai sepupu ampa tu kenal kmi lah . hehe . :p kami syg ampa lah . :')
jenab , ala tomey2 .:D thanks jenab sbb ajaq kami mathematics smpai kami dpt A . memng tk lupa lah jasa baik ampa tu . nanti p plkn elok2 taw . jgn lupa kami . *lap ayaq mata* kami suka kuey tiaw ampa masak . tapi smpai la ni ampa tk masak untuk kami . dih dih taw . :( dah la ampa nk p plkn dah . jaga diri ya jenab . syg ampa !
tyah , sorryy sbb tk boleh join ampa p tgk wayang hari rabu . kami kena pi terengganu . kesian ampa smpai kena cancel . :( btw tyah , thanks sbb ampa jgk byk tlg kami . wlaupun kami suka buli ampa , *buli manja2 ja* tapi ampa tk mrh pun . syukran jgk sbb byk bt kami gelak wlaupun lawak ampa tk mnjadi . tapi dsbbkan jaga hati punya pasai , kami gelak ja lah . haha :') tyah , kami syg ampa taw . jgn lupa kami !
nad , thanks jgk sbb ampa pun byk tlg kami . dok sblh ampa dlm kelas memng awesome gila . kami suka dgaq ampa brcerita . memng semangat tu tk penah luntur . ngee~ syg ampa nad !
qilah , hey you ! thanks sbb selalu saja ckp 'nak' kalau kami ajak ampa keluaq . hehe . selalu gelak klau kami bt lawak . haha . :') harap2 ampa ikhlas lah gelak tu . :p kami syg qilah taw . :*
aalia , ohoii ~ lepas nih msti rndu nk naik moto dgn hg lagi . klau naik moto dgn hg , memng tk boleh dok diam lah aku . keja gelak jaa . silap2 boleh masuk longkang brjemaah kita . haha . btw , thanks for everything . thanks ajak aku p star parade rtu . memng best gilakk . :D syg hg aalia ~
atie ! jgn ingat aku lupa hg taw . aku sntiasa ingat kwn2 aku . haa, thanks sbb mengedit belogg aku nih . and thanks jgk sbb bila aku cerita masalah aku dkt hg , hg selalu tlg aku . syg hg gila2 weh !
mimi , pish , and sekian-sekian , thanks sgt2 sbb jadi kwn aku . tktaw lah aku boleh dpt kwn mcm ampa ka dk nanti . yg pasti , mesti aku rndu hmpa2 semua . :'( *touching lagi skali*
kepada sesiapa yg tlg aku dlm pelajaran tu , syukran kathiiran . klau bkn sbb ampa yg byk tlg aku , msti aku tk dapat result yg aku nak . wlaupun meleset sikit sbb sngkut dkt BI . apa2 pun , aku syg hmpa2 semua ! love uollsss lah ! muaahhhhhh ! eh , nk siap2 pi terengganu nih . mybe tk update belogg nih 4 hari . jgn rnud aku nah . hewhew .
p/s : jgn pernah lupa budak comel nih wlau dimana pun anda semua berada .

                                                                                                       yg terlalu ikhlas,
                                                                                                       ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 25 March 2013

jerawat, pergi boleh ? --'

assalamualaikum . hai-hai <3
pipi saya sakit . sbb ada jerawat comel yg sedang mnumpang di pipi saya . mybe dia kena halau dari rumah . nasib baik saya baik hati,saya bagi lah dia tumpang buat sementara waktu nih . hm :/
apa-apa pun,aku tk boleh bagi hg tumpang lama2 sgt sbb nanti pipi aku mnangis . :(
aku bkn niat nk halau,tapi hg seksa pipi aku . kesian pipi aku taw . aku syg pipi aku . tlg lah pham . pergi ya jerawat ? pelish ? nanti hg mai la lg . tnggu aku bg kad jemputan dulu taw . -_- i beg youuu .
okay lah . merajuk dgn kau jerawat ! kbai .



Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Sunday, 24 March 2013

star parade ~

assalamualaikum . ohoiiii ~ lama dah rasa tk updated belogg nih . rehat sat sbb nk ambik result rtu . *ada kena mngena ka ? * haha . rndunya dkt hmpa2 semua . *lap ayaq mata* hmpa rndu ceq dk ? rndu ? alahai ~ trharu sgt . tikah ! jenab ! sory bt hmpa dua trtnggu yaa . baru rasa nk updated belogg hari nih . hewhew .
tgk tittle dkt ats . STAR PARADE . nk taw ada apa dgn star parade ? kemarin dkt star parade ada "selangkah ke uitm" . ha ? mestilah ceq pi . boleh lak tnya ceq p ka dk . :p
ceq p dgn aalia kemarin . mak dya tlg bwakkan . nk harap kami p sndri,memng dak lah . :D
best woo p sana . rugi sapa yg tk p tuh . mcm2 depa bg taklimat,kita nk tnya berjuta soklan pun depa jawab . lepas tu depa ada mntak kita punya num i/c dgn result spm then depa print lah course apa yg kita layak and kita tk layak . senang kn mcm tu ? tk pyh lah susah2 kita pening kepala nk mntak course apa . lagi satu, kita taw lah course apa yg layak dgn kita . kot lah nanti kita mintak course pasal science,tapi tk layak pun . tk ka sadis ? tapi yg dpt 9a tu,hmpa layak semua . -_-
then,lepas p tnya2,ckp2,perut pun terasa laparr . haha . kami pun p la mc donald . jgn jelesss . :D



haa,ni ceq dgn aalia dkt mc donald ! tgk handsock tuh . terkoyak . haha . shhhh ~ jgn gitaw org taw . malu lah .


okay,kami lg . bosan time ni dok tnggu mak aalia order makanan , kami pun mengglamorkan lah diri kami ni yg tk glamor . --'


jgn ckp apa-apa . diam sudah . !


okay,ni dlm kreta . ontheway pi tasik mana tktaw . mak aalia nk jumpa kwn dya . erghh,muka aku penat tu . haha .



belakang tu lah tasik tu . masa nih kami dah mcm hilang arah dah . tktaw nk bt apa . kami pun merayau lah .
bkn merayau saja . snap pic tu wajib ! hewhew



muka letih lagi sekali . -_- muka ceq mngantuk tu . haha . tasik dya takla cantik sgt . ada katak dgn bunga teratai ja taw dlm tasik tu . ikan tkdak . --' aalia kalau snap pic,haruslah semangat . ceq memng tak boleh p dah .


ni last . tk larat bubuh byk2 . internet mcm kura-kura sakit kaki . ekceli byk gila pic kami . bkn byk gila, byk sgt2 . org kedah ckp byk nk mampoihh . haha . tapi ceq bg hmpa tgk sikit sudah la noh . tk boleh byk2 . nanti hmpa juling mata . hewhew . sori lah pic kami dua ja byk . dah kami ja yg pi . tkkn nk snap muka pkcik yg lalu tepi jalan kot kn . :p
masa kami best2 dok merayau tu,mak aalia dgn adik-adik dya dah p dkt kereta dah . yg kami nih dah la tktaw kreta dok mana . lgpun wktu tu dah maghrib . mana lah kami nk perasan . lama gila kami cari kereta . sesaattt ~ tk jumpa lngsung . peluh mcm org mndi dah masa tu . memng muka rsa mcm celup dlm minyak masak . muka sorang2 mcm budak2 hilang lolipop . huhhh ~ ceq rasa dlm sejam jgk lah kami sesat tu . masa dok jalan smbil muka mcm cuka,ada lah makhluk Allah nih kononnya nk kacau kami . dok bt bunyi tikuss . tk dpt beza kot tikus dgn manusia . --' . aalia ckp klau laki tu mai depan dya,memng kena penampaq dah , dah la org tgh bebai . haha . nasib baik mak aalia jumpa kami . klau tak,balik naik teksi lah kot . haha . kaki pun rasa mcm nk trcabut .


ni haa , buku yg sempat ceq culik . haha . beli lah mksudnya . hewhew . dkt star parade tu ada pesta buku jgk . mcm2 buku ada . sementara tnggu mak aalia p ambik adik dya balik asrama,kami pun mai lah lepak dkt pesta buku nih . tiga-tiga buku nih dah pun 50 lbih engget dah . ingat nk beli byk lagi . tapi fulus tk cukup . haha .
lepas p pesta buku nih,kami p main bowling ! keja main bowling ja kn . *taw dh hmpa nk ckp mcm tu*
main satu game jaa . apa ? gmbar ? ada . tapi tkmau letak dlm belogg nih . haha . then,kami p main game kereta . dah nk ambik lesen kreta kn, nk brlatih guna kreta ayah,ayah slalu busy . ceq brlatih lah dgn game kreta tu . mcm naik kreta btol lah jgk . siap ada gear,minyak dgn clucth lg woo~ ingat lekeh ? haha
jauh lg prjalanan kami lepas tu . tapi malas lah nk crta . pnjang sgt . ><
yg pasti , ceq rsa sronok sgt semalam . thanks aalia ! muahhh ! tapi agak letih . hm :/
nasib baik tdoq tk brdengkur . hheee ~

                                                                                             yg penat brcampur happy,
                                                                                             ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Monday, 18 March 2013

pertolongan Allah :)

assalamualaikum . kaifa haluk ? alhamdulillah ana bikhair . :)

"HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKIL"

"cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung. Maka mereka kembali dgn nikmat dan kurnia (yg besar dari) Allah,mereka tidak mendapat bencana apa-apa,mereka mengikuti keredhaan Allah. Dan Allah mempunyai kurniaan yg besar." (ali imran: 173-174)

sejak dua tiga empat menjak nih, kredit fon aku selalu jaa kena telan dgn MAXIS yaa . tktaw lah aku langgan apa. --' aku pun tk ingat . tadi aku keluar lah p chnglun dgn my bestie, ejone . dgn muka dgn penuh harapan dan bercahaya, aku p lah dkt apek hnsem yg atas c-mart tu .

"apek,boleh dk bt something dgn fon saya nih ? saya tktaw lah saya langgan apa. duit asyik kena telan ja. abeh lah duit saya . "

"ni kena format nih sbb kita tktaw wo yg mna applikasi yg guna internet."

"oh,internet rupanya . tapi saya tkdk guna internet pun. "

"lamai dah olang dtg sini kes mcm u. semua fon kena format punya . kita olang boleh tlg formatkn untuk u,tapi harga dya 30 linggit . i boleh bt dlm masa stengah jam saja."

"kalau format tu,semua hilang ka mcm mna ? "

"msg saja yg hilang. tapi u jgn rsau lah,i tlg savekn dulu u pnya contacts. kira tk hilang lah nanti u pnya contacts."

aku pun dgn yakin tk yakin, bgi lah fon aku dkt apek tu . biaq ler mahal pun,asalkn kredit aku tk jadi mngsa kekejaman maxis tu dah . hha
dlm setengah jam tu aku dgn kwn aku p lah melilau satu c-mart tu. kami beli la kasut . sama pesyen lak tu dgn kwn aku . tapi dya wrna coklat,aku punya wrna hitam . tkpala sama pun,kami kn bestie ;)

*setengah jam berlalu*

"siap dah apek ?"

"siap. tapi u punya memory card ada password . "

password ? bila masa pulak aku letak pass nih ? memng terkejut jebon gila ahh . teragak-agak ja aku bg duit dkt apek tu . klau memory aku ada pass,and aku tktaw pass apa yg aku letak sebelum nih, memng tk boleh bukak lah ! gmbar,lagu,theme,video semua memng tk boleh bukak . mula lah rsa tkdak mood nk shopping lagi . muka mcm cuka ja aku tadi nih . kesian kwn aku,sekali dgn dya tkdak mood nk shopping . hha . sory sygsss . :*
aku lupa gilak taw dk aku letak pass apa . :(
dok hentam2,tk boleh pun . smpai aku ajak ayah aku p beli memory lain . klau p beli memory lain, memng gmbar-gmbar yg dulu tkdak lah . tu yg aku sedih tu . dah la ada gmbar byk gilak . gmbar mak aku pun byk . :(
dok hentam-hentam,smpai lah aku give up. nmpak mcm masalah kecik ja kn ? tapi bgi aku masalah besar taw . aku syg gmbar-gmbar aku dgn kwn2 aku . gambar family aku .
smpai lah wktu maghrib, aku pun ambik wuduk sbb nk smyg maghrib. sementara tnggu org azan, aku dduk lah tgk2 fon aku dgn muka mcm kucing hilang anak . Allah tu sebaik-baik penolong . aku sebut nama Allah byk-byk dlm hati . then aku pun try lah satu perkataan nih untuk pass tu . tgk-tgk BOLEH ! tak putus-putus aku sebut alhamdulillah taw . rasa mcm seronok sgt- sgt ! :) nk taw aku taip prkataan apa ? tk pyh lah noh . biar lah rhsia :D
mesti ada org ckp, "alah,masalah kecik ja pun.p lah beli memory baru" tapi bagi aku tu masalah besar kay ?
and Allah dah tolong aku . ALHAMDULILLAH . :)

Abu Hurairah ra brkata,sabda Nabi Muhammad S.A.W :"siapa yg dikehendaki oleh Allah padanya suatu kebaikan maka diberinya cubaan . "


terima kasih Allah ~ :)










Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Saturday, 16 March 2013

baling tepung . :O

assalamualaikum . muntasof taf'alu ? *tgh bt apa?* tgh usha belogg ceq ? okay, terharu sgt . ngee ~
nampak tittle dkt ats tu ? BALING TEPUNG . nk taw baling tepung dkt sapa ? sat2,mai ceq crta dlu nah . hari nih bsday my laling . kawan ceq lah . NORHAIZA NATASHA BINTI MOKHTAR . ceq dgn kwn2 ceq plan nk bt suprise dkt dya . memng rncang lma dah . akhirnya menjadi jgk . makan tepung lah kome ! haha . kami semua brkumpul dulu dkt umah ceq tgh hari td . baru lah kmi p serang umah dya . dya tktaw pun taw yg kmi semua ni nk p umah dya . lepas2 pi tu, pakat baling tepung abeh . terkejut jebon dya ! hewhew ~
yg penting, muka dya tu ! memng cannot go lah . ahaha . moh ler kita jenguk2 dulu gmbar2 ni yer .



okay, masa nih tgh smbunyi . tgh nak nyalakn lilin tu atas kek . tapi angin kuat sgt . trpadam abeh . :/ btw, tu umah sapa tktaw . haha . tumpang sat nah makcik . :D


tu ada jenab, nad , dgn tyah . qilah lari pi mna tktaw . tkmau tngkap gmbaq lettew . masa tgh dok nyalakan lilin nih, tuan rumah tu kluaq taw dk . cuak . tkot dya kata kmi nk bakaq umah dya lak . haha . nasib baik dya baik. love u lah makcik ! :*

ekceli kn, tk smpat nk snap pic yg haiza a.k.a ejone kena baling tepung yg mula2 tuh . kami mkn2 dulu baru lah kami keluaq main tepung balik . nk main jgk wlau cmna pun . haha . kita tgk yg kami baling2 tepung dulu nah . tekan bawah cepat !



atewww ~ haa, yg pakai baju number 6 tu lah bsday girl ! yg baju hijau tu aina . tu tgh dok main baling2 tepung lah tu . smpai masuk abeh dlm hdung ceq taw . keja dok bersin ja smpai malam nih . haha . biaq bersin,asalkn hepy ! tk gtu ? masa tu baru lepas hujan . sbb tu ada ayaq byk2 tu . :p



see ? muka kami penuh dgn tepung ! tepung tu boleh hilangkn jerawat katanya . sbb tu kami letak dkt muka . haha .



trpaksa bongkok sbb yg mengambil gmbar tu agak pendek . haha . btw, muka tyah mcm phantom of opera ! haha . comel2 . :D



eh, ceq pakai blusher tu taw . blusher wrna putih . klau nk beli, p dkt kdai runcit . gtaw dkt abg tu nk blusher cap gandum . hewhew ~


tlg sengetkn kpala anda . eh, comel lah hmpa bt kpala senget mcm tu . comel mcm kami semua . haha


okay, yg tu lah ejone ! eh, bkn yg pkai bju pink tu lah . yg pkai spec tu . comel kn ? <3
sapa2 nk mngorat, mai temuduga dgn ceq dulu . :)


dik, sekolah pendidikan khas dkt depan ya . bkn dkt sini . erk ? haha . *taw erti brgurau ?
ni fathiyah . kesian dya . dya lah plg byk skali kena baling tepung . ngee ~ yg psti, dya comel . <3


tu ada aina, ejone, nad, qilah, jenab, ceq dgn tyah . 7 dara pingitan . haha . meluat ah dkt qilah,nad dgn jenab . depa bkn kena tepung pun . taw dk, depa tkmau keluaq umah sbb tkmau kena baling dgn tepung . tgk tu, suci murni ja muka depa . >.<


tadaa ~ eh2 , lap ayaq liur tu . hha .sedap woo kek nih . tgk lah sapa yg beli . ceq dgn jenab p beli pagi tadi . penat taw . fuhh ~ *over ja lebih* ejone, mohon terharu untuk setahun taw . :(


nmpak mcm sedap kn ? memng sedap punss . nk ? nanti ceq post p dkt umah hmpa2 nah . :* mohon sengetkn kepala anda sekali lagi . mcm besa,hmpa memng comel buat kepala senget centu . haha . btw, aina tu gagah nk ambik gmbaq . org nk ambik gmbaq makanan jaa . :p


hadiah dari kwn-kwn mu yg sentiasa comel . hewhew . simpan elok2 taw . jgn bg hilang . klau hadiah tu hilang, aku denda hg . *asah parang* .


okay, ni last gmbar ceq letak dlm nih . ekceli byk lagi gmbaq yg kami semua ambik . tapi hmpa2 tgk setakat ni ja lah nah . tgk muka bsday girl tu, berseri-seri kn ? sbb dya tgh sronok tu sbb kwn-kwn dya yg comel nih bt suprise dkt dya . klau lah dpt snap pic dya yg trkejut jebon tu, mesti best kn ? hha
apa-apa pun, selamat hari lahir ejone ! syg u much2 taw . mohon syg saya kembali . :'(

haa, smpai sini ja lah meeting kita hri nih . mata ni kuyu semacam dah nih . letih taw . letih main ligan-ligan tadi . taw dk ligan tu apa ? org key-el ckp kejar . pham dah ? okay, good . :*
ekceli kn, masa dok update nih kepala dah terangguk-angguk dah . klau org tgk mesti org ingt ceq nyanyi lagu "angguk-angguk,geleng-geleng" . haha .
ceq p tdoq dulu nah ?apa? tk pyh ? lah, awat ? rndu ceq ka ? hmm,esk kita jumpa lgi nah . insyaAllah klau umur pnjang . syg hmpa2 semua much2 taw . Allah yubariik fik . :)

p/s : ejone, aku sentiasa doakn hg brjaya dlm hidup hg ,dimurahkan rezeki dan dipnjangkn umur . kita BFF kn ? :) muah !
kepada JENAB,TYAH,QILAH,NAD AND AINA, mekasih ler byk2 sbb menjayakn suprise tepung gandum kita tadi ! wlaupun tk brapa nk mnjadi, tapi baling tepung yg penting ! haha :D
tikah peah balik kmpung . so , dya tk boleh join kami semua . btw, dya pesan , dya ckp dya syg hmpa2 semua :*

                                                                                          yg sygkn kwn-kwn dya,
                                                                                          ZAKIYAH NAJIHAH
Setiap yang baik itu datang daripada Allah

Friday, 15 March 2013

miss jenab :)

assalamualaikum hamba Allah yg comel2 belako :) sedekah untuk ceq boleh ? tlg senyum untuk ceq . okay, comel sgt ! udah2 ler snyum tu. ada cili lah dkt gigi tu . haha :p
tgk tittle atas tu . MISS JENAB . nk taw sapa miss jenab ? tk knal lg ? okay, meh nk bg kenal . nama sbenaq-benaq dya ikut ic,yg mama and abah dya bagi, NABILA BINTI BASER . simple gila kn nama dya ? org kata klau nama simple nih senang org nk pnggl sbb satu nama jaa . tapi dya ni lain pulak . nama punya simple snang nk pnggil, tapi org pnggil jenab . haha . lagi senang nk pnggil . glemer gtu . :p
hmpa semua byg muka jenab ni mcm mna ? klau ceq la kn, mesti ceq ingt org tua . makcik-makcik gtu . sbb nma jenab . hha . tapi jenab yg ni meletopssss woo ~ cunss melecunss . pakwe pun shah rukh khan . tk cun lg mcm tu ? hewhew ~ tk sbaq nk tgk pic dya ? sat2 . ceq nk upload .


orait, ni dya miss jenabb . yg ni nampak mcm matured sket an ? SIKIT ja laa.. haha . moh kita tgk yg tk brpa nk matured . :p


ateww ~ comel noh :) pegang ja teddy tu . bknnya beli punss . boleh agak dah prangai miss jenab nih . -_- brtuah sgt lah klau dya beli . hha . eh, bju pngawas lah . ni mesti masa lawatan sklh . kantoi lah kamu ! haha


tudiaaaa ! cameron highland . lawatan sekolah skali lagi ! haha . ceq pi jgk wktu nih . :D jenab , tk pyh ler guna bnda tu ttup telinga . bkn sejuk sgt pun . hewhew :p


haa, cpt teka yg mana satu kak, yg mna adk . sapa teka btoi, ceq bg hadiah :D haha .
baju sama jaa ni jenab. buy one, free two kah ? huihui :p



atoto~ terserlah sifat keibuan di situ . anak ka nih ? awt muka tk mcm mr. shah rukh khan puns ? ngee ~
jaga anak elok2 . moga bahagia sokmo . haha :p


masa nih dkt sklh tnjung pauh . sklh depa ada traffic light tu . disiplin gilak . haha . yg miss jenab nih nk sgt2 amek gmbaq dgn traffic light tu . dya kata penah dk tgk org brhenti dkt traffic light semata-mata nk amek gmbaq ? errkk -.- memng lah tkdak . tapi tlg lah jgn kuno sgt . pelish ? --' haha . btw, terserlah kependekan anda di situ . hewhew . comel-comel . *bodek ekceli* :p

okay, ni jaa lah gambaq dya yg ceq ada . btw, dya nih kwn ceq plg manja -_- gelak sokmo dya nih . org bt lwak ciput, gelak mcm p tgk raja lawak nuh .  sampai terkeluar ginjal dya . *okay,merapu*
jenab, saya syg kamu kencang-kencang ! haha
haa, btw dya nih anak sulung . tapi gmbaq ats tadi tu mcm dya ni anak ketiga kn ? muka tk matang . klau ceq ckp dya ni drjah 5 msti hmpa caya kn ? haha . jenab, pham erti bergurau ? hewhew ~
masa ceq update ni kn, line internet mcm kura2 tgh joging . rasa mcm nk lempang ja laju2 . huh !
akhirnya siap jgk dok berceloteh pasal miss jenab nih . boleh pulak dok main request2 sruh update psal depa2 semua . lpas ni ada lagi dua org request sruh update psal depa . ingt request lagu ka apa ? O.o
haha. tapi tkpa, ceq suka update pasal sahabat ceq daripada dok update psal lelaki . :*

BIODATA MISS JENAB :
nama : miss siti jenab rapeah binti awang kechut.
umur : 80 tahun setengah
alamat : no 111, jalan-jalan pusing satu kedah, belok kanan, jumpa roundbout,stop dkt traffic light,tgk kiri kanan, jalan straight, sesat, patah balik .
hobi : cium kening sendiri
makanan kegemaran : henfon masak kicap
minuman kegemaran : orange ikat tepi tiga rasa
ucapan : sayang zakiyah najihah binti roslan .

okay,syg miss jenab jgk . muah ! :* haha . babaii semua . smpai ketemu lagi ya ibuk dan bapak . :D
syg hmpa2 yg comel2 ni jgk . Allah yubarik fik, anda semua .

                                                                                            yg ikhlas serta jujur,
                                                                                            ZAKIYAH NAJIHAH :)



Setiap yang baik itu datang daripada Allah